CULTUREEL ONDERNEMER, GITARIST & FOTOGRAAF

gallery/dscf1763 kopie
gallery/16299335_1132829086829892_1961273608619494350_n-1
gallery/dscf1751 kopie

Door mijn Creatieve Pauze staat mijn gitarist-modus op een laag pitje. Nu ik meer tijd heb voor andere zaken en verplichtingen, heb ik besloten om met De Heeren van Suitela, Oni en Maurice, op zoek te gaan naar het erfgoed van de Families Suitela in Nederland! 

Naast muziek is een andere passie en hobby fotograferen, zowel op camera als op de IPhone. De laatste jaren ben ik  begonnen met mijn eigen FBpagina 'Picas Suitela',  en al gauw werd ik door mijn volgers gezien als een FotoVlogger!

 

 

 

 

 

Je kan mij volgen op FaceBook Johnny Suitela en:

FBpagina Villa Suitela, FBpagina Tjolo Tjolo Musik, FBpagina JBG Gitaarschool & FBpagina Picas Suitela!

In april 1997 begon ik, Johnny Suitela, met Stichting Tjolo Tjolo, dat 10 jaar later Villa Suitela werd. Dat gebeurde om precies te zijn op 4 april 2007.

Het werd een zwaar eerste jaar, want 2 weken nadat ik was begonnen overleed mijn moeder, tante Juul Suitela-Souripet, voor de meeste nichtjes en neefjes, Mama Juul!

In het tweede jaar kreeg ik weer een tegenslag, mijn vader, oom Apus of Papa Apus, overleed op 6 mei 2008. 

 

Het begon met een gitaarschool, 'JbG Gitaarschool',  en 3 jaar later kreeg ik een groter pand. De gitaarschool werd uitgebreid met een geluidsstudio 'SuiteLand Studio' en met eigen platenlabel 'Tjolo Tjolo Musik'!

Door privé-omstandigheden in 2016 besloot ik in april 2017 een Sabbatical Year te houden oftewel een Creatieve Pauze..... 

 

Wie ben ik?

Ik ben de jongste telg van de familie Suitela uit Apeldoorn. Geboren in Kamp IJselloord te Capelle a/d IJssel, opgegroeid in Apeldoorn. Nooit opgegroeid in een Molukse Wijk, maar ik heb een fijne jeugd gehad. Nadat ik mijn rijbewijs had gehaald, bracht ik mijn ouders vaak weg om op familiebezoek te kunnen gaan. Zodoende ken ik veel families en Molukse woonwijken.