STUDIEAU GENOUX

Terwijl ik opgroeide in de Molukse woonwijk in Lunteren kreeg ik van mijn moeder (Francina Annatje Suitela-de Haas, Soerabaya 1929) regelmatig allerlie tekenmaterialen en dee zij nooit moeilijk over mijn dagelijkse obsessie om alle inhoud van mijn slaapkamer steeds weer anders neer te moeten zetten. Geinspireerd door de oudere zus van een jeugdvriendin die een creatieve opleiding in de grote stad had gedaan, deed ook ik na de middelbare school toelatingsexamen aan het Nimeto in Utrecht voor de opleiding etaleren-decoreren en werd zowaar aangenomen. Het werd een loopbaandeceptie. Maar na een kleine 1,5 jaar leek mijn creatieve bloed uiteindelijk toch weer te kruipen naar waar het moest zijn.

En zo kwam ik in 1990 na een toelatingsexamen op de Willem de Kooning Academie in Rotterdam terecht om "architectonische vormgeving" te gaan studeren want aan deze kunstacademie stond het begrip "conceptontwikkeling" nogal hoog in het vaandel. Tussentijds ging ik een jaar studerenin Parijs aan I'ENSCI 'Les Ateliers" en na het eindexamen in 1994 werd ik uiteindelijk Mister Conceptontwikkeling himself!

 

Begin 2006 ontwierp een grafisch vormgever ter ere van het 10-jarige bestaan een nieuw logo voor Studio Eau Genoux, hij lanceerde StudiEAU Genoux. De jaren erna gingen bij StudiEAU Genoux zowel ontwerpen voor hippe kantoorinterieurs als tekeningen voor gezellige particuliere woonconcepten over de toonbank.

Toen vanaf 2007 de economische crisis zich ook leek vast te bijten in de architectuur- en designbranche,

begon ik mijn ontwerpconcepten te verpakken in de door mij gedoopte Egobox; een slim commercieel opgezet ontwerpgroeipakketen in een stijlvolle A4-doos waarvan het instapmodel destijds net zoveel kostte als een nieuwe spijkerbroek of 4 CD's.

 

Tegenwoordig werk ik vanuit mijn uitvalbasis bij het Kunstenaarsmaatschap Mevrouw Bok aan het Heemraadsplein in Rotterdam-West simultaan aan verschillende interieurprojecten.

 

Mijn expertise bestaat op dit moment uit het leveren van uitgebalanceerde kleuradviezen, het maken van ruimtelijk studies op het gebied van wooninterieurs, het ontwerpen van verlichtingsplannen en maatwerk meubilair.

 

In 2015 overleed op 87-jarige leeftijd mijn vader, James/Joop Benjamin Suitela (Makassar 1927). Hij vond altijd dat creatieve oplossingen met name functioneel moeten zijn.

Ik onderschrijf dat onmiddelijk maar wil er op mijn beurt aan toevoegen dat het oog ook nog wat wil.......

 

 

 

 

FaceBook Maurice Suitela

Werkruimte/Atelier Studieau Genoux in Rotterdam (foto's)

 

gallery/bok gevel
gallery/img_6832
gallery/img_6831
gallery/img_6830
gallery/egopostcard 3

maurice suitela